Een hele handige functie tijdens het vliegen is de return to home functie knop. Deze knop zorgt ervoor dat de drone terugkomt naar de plek waar hij is opgestegen of op de plek waar jij nu bent.

Om tijdens het vliegen terug te keren druk je op de return-to-home knop op de remote. Vervolgens komt de drone weer direct terug naar de plek van opstijgen.

Aanpassen van Home Point

Wanneer het niet handig is om terug te komen naar de plek van opstijgen kunt u deze aanpassen.

U vindt de opties onder het main controller settings, u kunt hier komen door op de 3 puntjes te drukken.

Vervolgens kunt u hier kiezen welke locatie de drone moet gebruiken als home point.
Normaliter is het opstijgpunt van de drone meteen de home point. U kunt in dit scherm kiezen of u de huidige locatie van de drone als home point wilt neerzetten of de locatie waar u(de controller) bent. Zo kunt u zorgen dat de drone altijd ergens land waar het veilig is.

Aanpassen vlieg hoogte

In het main controller scherm kunt u naar beneden scrollen en ziet u de optie om de Return-To-Home Altitude aan te passen. Hier kunt u op gaan letten indien er op de route tussen de home-point en de drone obstakels zijn zoals bomen. Hier kunt u de hoogte aanpassen waar de drone zich naar toe verplaatst tijdens de return to home.

Obstacle Avoidance

Om te zorgen dat de drone zijn best doet om obstakels te ontwijken tijdens de return-to-home manoeuvre is er een functie in de app die ervoor zorgt dat de drone obstakels ontwijkt.

Dit kun je aanzetten door naar Perception settings te gaan. in het menu.

Vervolgens kun je hier obstacle avoidance aanzetten.

Om dan te zien of obstacle avoidance aanstaat voor de Return-to-Home kun je naar beneden scrollen

en kan je hier zien of deze daadwerkelijk aanstaat.

Smart Return-to-Home

Wanneer de batterij leeg raakt kan de drone vanzelf terugkomen naar zijn homepoint. Dit gebeurt wanneer de batterij van de drone leeg raakt en alleen nog voldoende heeft om terug te vliegen.

Om dit aan te zetten ga je naar het menu. Vervolgens ga je naar de batterij pagina.

Vervolgens kan je hier de smart Return-to-Home knop aanzetten. Hiermee zal de drone terugkomen wanneer de batterij alleen nog voldoende opgeladen is om terug te komen naar de home point.